Skip to main content

F.A.Q.

 • Algemene voeding
  • Wat is de beste manier om mijn hond over te laten stappen op Beneful?

   Sommige honden kunnen een gevoelige maag hebben, waardoor het wel een tijdje kan duren voordat ze gewend zijn aan een nieuw soort voeding. Dit komt doordat de enzymen in hun spijsvertering gewend zijn geraakt aan het afbreken van ingrediënten in hun bestaande dieet. Dus als je hun voeding te snel verandert, kan hun maag van slag raken.

   De beste manier om je hond over te laten stappen op Beneful is door beetje bij beetje hun oude voeding te vervangen door Beneful over een tijdsbestek van 10 dagen. Begin met het toevoegen van een kleine portie met elke maaltijd en verhoog deze portie langzamerhand. Als je hond een medische aandoening heeft of een speciaal dieet nodig heeft, raden wij je aan om je dierenarts om advies te vragen voordat je verandert van voeding.

  • Kan ik andere voeding toevoegen aan Beneful?

   Onze Beneful recepten zijn zorgvuldig samengesteld om je hond 100% van de voedingsstoffen te geven die hij nodig heeft voor een gezond en gebalanceerd dieet. We bevelen aan om de voedingsrichtlijnen op iedere verpakking op te volgen. Houd rekening met de snacks die je hond eet in aanvulling op de dagelijks toegestane voeding om overmatig voeden te helpen voorkomen.

  • Welk Beneful product kan ik mijn hond het beste geven?

   Beneful bestaat in verschillende varianten van heerlijke smaken waar je hond dol op zal zijn, plus een grote selectie van maaltijden die geschikt zijn voor honden met specifieke behoeften, zoals leeftijd, grootte van de hond en levensstijl. Om erachter te komen welk product het meest geschikt is voor jouw hond, bezoek dan deze pagina: Producten

  • Krijgt mijn hond wel een volledig gebalanceerde voeding als ik hem alleen Beneful geef?

   Ja. Alle Beneful recepten zijn 100% gebalanceerde en complete voeding, wat betekent dat ze alle vitaminen, mineralen en andere voedingstoffen bevatten die je hond nodig heeft om je hond gelukkig en gezond te helpen houden.

  • Hoe weet ik hoeveel Beneful voeding ik moet geven?

   Om je hond in optimale conditie helpen te houden, is het belangrijk om hem de juiste hoeveelheid te geven. Bekijk het voedingsadvies op de verpakking om te zien hoeveel voeding je je hond per maaltijd mag geven. Onthoud: dit is enkel een richtlijn, en iedere hond zal een andere hoeveelheid nodig hebben afhankelijk van zijn leeftijd, activiteit en omgeving.

  • Bevat Beneful toevoegingsmiddelen of conserveermiddelen?

   We gebruiken alleen toevoegingsmiddelen die veilig en wettelijk toegestaan zijn in lijn met de strikte EU wetgeving voor diervoeding. Toevoegingsmiddelen kunnen onder andere vitaminen, mineralen, smaakstoffen, conserveermiddelen, antioxidanten of kleurstoffen zijn. Ze helpen een aantrekkelijke en smakelijke voeding te creëren en helpen jouw hond een veilig en nutritioneel uitgebalanceerd dieet te geven. Beneful bevat naast vitaminen en mineralen, kleurstoffen en antioxidanten als toevoegingsmiddelen. Antioxidanten helpen oxidatie van het product te voorkomen en dragen daarmee bij aan de productkwaliteit en smakelijkheid. We voegen geen kunstmatige kleurstoffen toe aan Beneful. Alle toevoegingsmiddelen zijn in lijn met de strikte EU wetgeving voor diervoeding (net als alle goedgekeurde toevoegingsmiddelen).

  • Als er geen kunstmatige kleurstoffen aan Beneful worden toegevoegd, waarom staat ‘kleurstoffen’ dan nog steeds op de verpakking vermeld?

   Kleurstoffen die niet kunstmatig zijn, worden ook vermeld als toevoegingsmiddel.

  • Hoeveel eiwitten heeft mijn hond nodig?

   De nutritionele behoeften van een hond variëren afhankelijk van het ras. Daarnaast zijn leeftijd, leefstijl en omgeving belangrijke factoren in het vaststellen van het juiste dieet voor jouw hond. Daarom is elk Beneful product 100% gebalanceerd en compleet, zodat je er zeker van kunt zijn dat je hond alle eiwitten, vitaminen, mineralen en energie binnen krijgt die hij nodig heeft om elke dag gelukkig en gezond te blijven.
   In het geval dat je hond speciale voedingsbehoeften heeft, neem dan contact op met je dierenarts.

 • Specifieke voedingsbehoeften
  • Mijn hond houdt heel erg van Beneful en moet een paar kilo afvallen. Wat kan ik doen om hem te helpen gewicht te verliezen?

   Als je hond hulp nodig heeft bij gewichtscontrole, stap dan langzaam over op Beneful Gezond Gewicht. Dit is speciaal ontwikkeld om je hond te helpen zijn optimale gewicht te bereiken zonder in te moeten leveren op smaak of plezier bij het eten. Neem contact op met je dierenarts als je meer advies nodig hebt om je hond zijn gewicht onder controle te houden.

  • Is Beneful nog steeds de juiste keuze voor mijn hond nu mijn hond ouder wordt?

   Ja, echter als je hond 7 jaar of ouder is, dan is het tijd om over te stappen op Beneful Gelukkig Volwassen 7+. Deze voeding is ontwikkeld om te voldoen aan de veranderende behoeften van oudere honden, met speciale aangepaste eiwitten en antioxidanten die helpen spieren krachtig te houden en het natuurlijk afweersysteem te behouden.

  • Ik heb een kleine hond – is er een speciale Beneful variant verkrijgbaar voor kleine rassen?

   Ja, die is er! Verras jouw kleine vriend met Beneful Kleine Genieter. Het is een heerlijke 2-in-1 voeding die zowel nat als droog geserveerd kan worden – door enkel een klein beetje water toe te voegen. Jouw hond zal van de smakelijke zachte brokjes van Beneful Kleine Genieter houden – heerlijke zachte brokjes met veel smaak!

Footer

Abonneer je op de BENEFUL Nieuwsbrief.